Studio Jam

Hair Salon

  • Client:Koyo USA Inc
  • Project Completion: Jul,2008
  • Work Executed: Planning
    Construction
  • Floor Space:400 sq.ft
  • Location:Newport Beach,CA

Project Detail

This is a project for designing and constructing a hair salon along PCH, Newport Beach in California.

Challenges

Design

Even in the limited area of the shop (400SF), we focused on the creation of a simple, relaxed atmosphere. Under this concept, we designed this hair salon in a meticulous, thorough fashion, by taking great care about the design of the walls and floor as well as lighting intensity.
Since the small size of the shop did not allow for any camouflage, we repeated on-site checking of material samples in front of the client, resulting in finding the best touch and color for the salon.

Use of Retouched Photos

Under our company’s confidentiality and compliance agreement, some indoor equipment and people associated with this project are shown in retouched photos.